El celler Otazu va ser construït l’any 1840 seguint l’estil chateaux francès. La seva capacitat d’emmagatzematge era de 200.000 litres dividits en bótes de fusta de roure i d’un total de 40 hectàrees de vinya. A més a més, va ser el primer celler de Navarra que es va construir fora del nucli urbà.

L’any 1892 la vinya del celler es va veure afectada per la plaga fil·loxera i gairebé totes les hectàrees de la vinya van quedar perjudicades. Durant els dos anys posteriors, es van replantar 92 hectàrees de vinya de Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo i Chardonnay.

L’any 1994 es va reformar el celler i se’n va construir un de nou, i al 2002 es va expandir la vinya amb un total 18,1 hectàrees de Chardonnay.

Actualment, la vinya consta de 110,12 hectàrees dividides en parcel·les d’entre una i cinc hectàrees per controlar la maduresa del raïm i escollir el moment òptim per la seva recol·lecció.

Pel que fa a l’elaboració del vi, un cop s’ha determinat la data de recol·lecta de cada parcel·la, es recull el raïm, se selecciona de manera manual i es processa a través d’una doble taula de selecció per assegurar només la utilització del raïm que es troba en perfecte estat.

Seguidament es realitza la fermentació alcohòlica als dipòsits d’acer inoxidable i s’aplica una tècnica, coneguda com a microvinificació, que permet l’extracció delicada de tots els components fenòlics per aconseguir uns vins suaus i afruitats.

Posteriorment, es cria el vi en bótes de roure francès a una temperatura de 16ºC i per últim, es col·loquen les ampolles de vi en una sala d’envelliment en la qual reposen fins a aconseguir el seu moment òptim.

Abrir chat