El Mauro Godello 2019 es tracta d’un vi blanc amb molta frescor i mineralitat. La vinya de la qual procedeix el raïm per elaborar aquest vi, va ser brollada durant els primers dies d’abril de l’any 2019, i la floració es va donar a mitjans de juny amb un quallat heterogeni després d’abundants precipitacions primaverals. Pel que fa a la recollida del raïm, aquesta es va dur a terme l’11 de setembre, després d’un estiu fresc i humit.

Normalment, els vins blancs estan fets principalment amb raïm blanc i presenten uns colors des de groguencs fins a ataronjats, passant per diverses tonalitats daurades.

Pel que fa a la seva elaboració, es recol·lecta el raïm en el seu moment òptim de maduració per garantir que els nivells de most siguin els adequats per la posterior fermentació. Tot seguit, a través d’unes màquines especialitzades se separa el raïm de la rapa i es rebrega per extreure el most. D’aquesta manera, se separa el suc del raïm.

Un cop aconseguit el most, aquest es deixa reposar juntament amb les pells del raïm per aportar-li color. A aquest procediment se’l coneix com a període de maceració. El temps que passi el most en aquest procés determinarà el seu cos. Normalment, en el cas del vi blanc, aquest període sol tenir una durada d’entre 12h i 16h i la temperatura utilitzada ronda els 16ºC per evitar el començament del procés de fermentació. En el cas del vi Mauro Godello 2019 es macera durant 12h a una temperatura de 8ºC.

Després de la maceració, se separa el most de les pells del raïm i es fermenta perquè el sucre es converteixi amb alcohol i es guarda en bótes de roure per aportar-li aromes. El vi Mauro Godello 2019 es guarda en bótes de 500 litres durant onze mesos i finalment, s’embotella.

Pel que fa al tast del vi, en el Mauro Godello 2019 predominen en nas notes de llima i flor blanca. A més, presenta un perfecte equilibri entre fusta i fruita en un conjunt gras, vertical i terrós.

Abrir chat