La Masia Torreblanca, situada al Penedès, és una construcció renaixentista del segle XV que presenta influències de les obres cims milaneses o florentines. Està situada enmig de camps de vinyes i ha estat modificada i restaurada recentment per tenir una major comoditat.

La finca segueix un estil “Chateau francès” i es troba entre la serralada prelitoral i les petites planes de la costa mediterrània. Està formada per tres zones ben diferenciades: el Penedès Superior, que es troba proper a la serralada prelitoral; el Penedès marítim, que es trona al costat del mar i al costat de la serralada litoral, i el Penedès central, que es troba entre les dues zones anteriors.

Aquestes vinyes, juntament amb la gran diversitat de varietats que es cultiven, fan que el fruit obtingut tingui molts sabors i aromes diferents. Aquest fet, juntament amb la cura dels diversos mosts s’obtenen mil cossos i estructures.

En la vinya Torreblanca s’elaboren tant vins blancs, vins negres i caves.

El vi negre és perfecte per acompanyar aperitius, carns, peixos condimentats i postres de xocolata o fruits vermells. Pel que fa als aperitius, es recomanen els formatges greixosos, els embotits, els carpaccios de carn vermella i les olives negres.

El vi blanc és l’acompanyant idoni de les pastes amb salses marinades o amb cremes suaus, de la carn d’aus, sobretot el pollastre, del peix i del marisc, ja que potencia el seu sabor.

Finalment, el cava és ideal per acompanyar peixos i marisc, patés i foies, sopes i cremes, embotits, fruits secs, formatges i postres. A més, es recomana servir entre els 10 i els 12ºC.

Abrir chat