Vinyes de la DOT

Bonet - Blog - Vinyes de la DOT

A finals del s. XIX, una jove de Figueres es va casar, i com a dot, la seva família va aportar unes vinyes en el nucli del Priorat de Masarac (Alt Empordà). Després, aquestes van ser arrendades a uns camperols perquè les treballessin. Aquesta situació es va mantenir gairebé fins a l’actualitat.

La producció del vi va ser del tot pròpia fins que van aparèixer les cooperatives. En aquest moment, es va començar a portar a terme en la Cooperativa de Masarac i, posteriorment, a la d’Espolla. Finalment, quan el camperol que treballava les terres va decidir jubilar-se es va construir la societat Vinyes de la Dot.

Bonet - Blog - Vinyes de la DOT

Així, la vinya, d’una superfície de 12 hectàrees, s’estén al voltant del monestir romànic de Santa Maria de l’Om i es produeixen tres vins diferents: dos negres i un blanc.

Pel que fa a la vinya, al llarg dels anys, la majoria del raïm que s’ha utilitzat ha estat la garnatxa, tant blanca com negre, i la carinyena. Algunes d’aquestes vinyes han estat replantades, però en canvi, algunes d’elles encara es conserven. Per aquesta raó podem trobar-ne algunes amb més de cent anys d’antiguitat.

En relació amb els nostres vins, podeu trobar el vi “Amb un parell” que pot presumir de l’agilitat floral, l’entrada llaminera i el tacte vellutat de la garnatxa negra conjuntats amb els fruits del bosc, el vigor i el caràcter de la carinyena. El vi “Temperi” presenta un equilibri, una carnositat i una elegància espontànies. Es recomana servir aquests dos vins a una temperatura d’entre els 16ºC i els 18ºC.

Finalment, en el vi blanc el “Gratallunes” la untuositat, l’empremta dolça i els delicats perfums de til·la amb essència crítica de la garnatxa juguen amb la frescor i la lleugeresa del macabeu. Aquest vi es recomana servir entre els 8ºC i els 10ºC.

Bonet - Blog - Vinyes de la DOT

 

Enviament

Gratis

En compres
superiors a

50€

Enviament Gratuït

Compres superiors a 50€

Cupó
BLACKFRIDAYBONET23